Teflonszalag vízhez, gázhoz tömítőanyag (nagy) 19 mm x 15 m

Teflonszalag vízhez, gázhoz tömítőanyag (nagy) 19mmx15m

Kérdése van a termékről?
Bruttó: 819 Ft
(Nettó: 644.88 Ft)

40070002

Mennyiség
ELÉRHETŐ

Teflonszalag vízhez, gázhoz tömítőanyag (nagy) 19 mm x 15 m

 

Gyakori kérdések

 

Ingyenes szállítás feltételei

 

1 valamint 2 éves garanciális feltételek

Teflonszalag vízhez, gázhoz tömítőanyag (nagy) 19mmx15m



A bonyolultabb öntözőrendszereket nem lehet egyetlen darab csővezetékből megépíteni, így szükség lesz az illesztéseket biztosító csőidomokra is. Ezek azonban úgy készültek, hogy a meneteknél mindig maradjon egy előre nem meghatározható nagyságú rés. Különben nem lehetne összeilleszteni a különböző darabokat. Ezeket a réseket azonban tömíteni kell összeszerelés után, mert ugyan szemmel nem láthatóak, de a víz utat talál magának. Az utóbbi években a teflonszalag hasunálata egyre jobben kezd elterjedni erre a célra. Régebben természetes anyagokat, főleg kenderkócot használtak.

Érdemes azonban a modern tömítőanyagok mellett dönteni, mert ezek sokkal praktikusabbak, és könnyen használhatók. A jó tömítőanyagok képlékenyek, de ugyanakkor ellenállóak is. Ki kell bírniuk a nagy nyomást, a változó hőmérsékleti körülményeket, és gyakran a kémia ellenállóság is fontos. A teflonszalag használata rendkívül egyszerű. Csak körbe kell tekerni 8-10 alkalommal a meneten, majd a másik idommal való összeillesztés után jól meg kell húzni. Tökéletesen kitölti a rendelkezésére álló réseket, így kiválóan tömít. Kémiai és fizikai tulajdonságainak köszönhetően akár az extrém hőmérsékleti körülményeket is jól viseli, így hosszú évekig nem lesz gond vele.

Ugyanakkor a vegyszerekkel szemben is nagyon ellenálló, ezért a teflonszalag használata nemcsak vízvezetékek esetén javasolt. Sok más esetben is hasznos lehet, és akár gázvezetékek tömítésére is használható. A teflonszalag használata azért is előnyös, mert igen jó áron lehet beszerezni ezt a tömítőanyagot.

Teflonszalag használata:

Gondban vagy a szerelvények és csövek összeszerelése során? Legyen szó akár a kerted öntözőberendezéséről, akár gázszerelési munkálataidról, egyaránt alkalmas a szórófejek, menetek tömítéséhez a teflon szalag és egyéb eszköz használata erre a célra. Tömíteni azért kell, mert a szerelvények között az anyag minőségétől függően mindig marad, ha csak egy minimális belső rés is a meneteknél, ami nélkül nem lehetne összecsavarni őket.

Tömítés hiányában pedig öntözőrendszeredben a víz utat találhat magának a legapróbb illesztési réseken keresztül is. Ha pedig nem egyetlen csőből áll az öntözőrendszer, több mint valószínű, hogy szükséged lesz valamilyen tömítési módszer használatára. Fontos követelmény, hogy a használt tömítés kiállja az idő vasfogát, a hőmérsékletingadozást, a nyomásviszonyokat jól bírja. Egyszerre rugalmas és ellenálló is. További előnyök, hogy a teflonszalag használata egyszerű, praktikus, könnyen kivitelezhető, tiszta és ráadásul még olcsó is.

Használata során először tisztítsd meg az összeillesztendő szerelvényeket a szennyeződésektől, majd fogd meg a tömíteni kívánt menetet és tekerd körbe a menetemelkedés irányába 8-10-szer vagy amennyi ahhoz szükséges, hogy a csőmenetek már ne üssenek át a szalagon. Majd illeszd össze a másik idommal és jól húzd meg. Fontos, hogy utólagos igazítást már nem tudsz végezni, ehhez le kell szedni a szalagot és újrakezdeni a műveletet. Jól végzett munkádért cserébe viszont kiváló tömítést kapsz, mely teljesen kitölti a réseket és több évig nem lesz rá gondod.

40070002
2395 DB
  • Regisztráció

Új fiók regísztálása

Már rendelkezel fiókkal?
Jelentkezz be Vagy Jelszó változtatása